Gezond afvallen in Drachten

Verantwoord afvallen bij Bodytec Drachten

Bodytec Drachten begeleid je graag met advies op maat, precies afgestemd op jouw situatie, wensen en behoeften.

Juiste voeding is onmisbaar bij een gezonde leefstijl. Wil jij afvallen? Bodytec Drachten begeleid je graag met op maat advies, precies afgestemd op jouw situatie, wensen en behoeften.

Afvallen & Afslanken onder begeleiding van een personal coach in Drachten

Stap 1

Weet jij niet meer waar je moet beginnen?

Ben jij al langere tijd op zoek naar een gezond(er) gewicht, meer energie of heb je last van vage klachten zonder dat je er de vinger op hebt kunnen leggen. Grote kans dat de vitaliteitsscan je verder helpt en richting geeft.

 Vitaliteitscan:

De CMS check geeft je een inzicht in de fysieke, mentale en emotionele invloeden die (vaak een negatieve) invloed hebben op jou gezondheid en vitaliteit. Zo geeft de scan inzicht in:

 • Laaggradige ontstekingen
 • Hormoonbalans
 • Energiereserves en dynamiek
 • Verzuring
 • Orgaan functioneren
 • Mentale en emotionele invloeden
 • Stressfactoren

Stap 2

Gezonde voeding is van groot belang. Niet alleen om af te kunnen vallen, maar vooral ook om je fit en energiek te voelen. Bodytec Drachten begeleid je hierbij.

Online voedingsbegeleiding

Je bent zelfstandig bezig met gewichtsbeheersing en zoekt een hulpmiddel om inspiratie op te doen. Kies dan voor de online voedingsbegeleiding van Bodytec Drachten.

Sportvasten

Sportvasten is een 10 daagse vastenkuur waarbij je in korte tijd afvalt. Mooi om als kickstart te gebruiken. Maar daarnaast is de Sportvasten kuur ook voor andere zaken ideaal om over langere tijd af te kunnen vallen. Je stelt je lichaam in op vetverbranding. Je bent na 10 dagen fitter en energieker. Je verbetert je conditie

Sportvasten; Burn fat Fuel energy!!!!

Stap 3

Je bent al geruime tijd bezig met zelfstandig gewichtsbeheersing, maar zonder bevredigend resultaat en zoekt professionele begeleiding?

3 maanden voedingsbegeleiding

Overgewicht heeft vaak te maken met een “verstoord eetpatroon”. Het lichaam is door het huidige voedingspatroon uit balans. Bodytec Drachten bekijkt samen met jou je huidige eetpatroon en helpt je om de juiste balans tussen energie-inname en energieverbruik te herstellen. Hiervoor zijn diverse ondersteuningstrajecten. Combineer dit met trainen bij Bodytec Drachten voor structureel resultaat. Een traject is individueel met de volledige focus op jou als persoon.

Het gewicht, BMI, lichaamsvetpercentage, spiermassa en visceraal vet (vet rondom de organen) worden ieder consult gemeten. Daarnaast meten we de omvang van de taille, buik, armen en benen. Samen met je doelstellingen vormen deze metingen de basis van het voedingstraject. Samen werken we aan een leefstijl verandering op het gebied van voeding, beweging, gedrag en ontspanning (stress en slaap).

Dit Traject gaat uit van normale en gezonde voeding, waar ook de overige gezinsleden op mee kunnen liften. Geen extreme diëten, waarbij je koolhydraten, eiwitten of vetten moet te laten staan.

EMB test:

Herken jij deze klachten en weet je niet waar deze klachten vandaan komen?

 • Vermoeidheid, slaapproblemen en weinig energie
 • het lukt niet om af te vallen
 • vergeetachtigheid en slechte concentratie
 • darmklachten of schimmelinfecties
 • eczeem of andere huidklachten
 • stress gerelateerde klachten
 • hormonale klachten
 • gevoeligheid voor bepaalde voeding

Dan is de EMB (Energetisch Morfologisch Bloedonderzoek) test een uitstekend idee.

Met de EMB bloedtest krijg je inzicht in reguliere waarden, zoals bloedplaatjes, hemoglobine, rode bloedcellen en witte bloedcellen.

Daarnaast geeft het energetische verstoringen aan door bijvoorbeeld:

 • Vitaminen- en mineralentekorten
 • Darm- en leververstoring
 • Vrije radicalen en toxiciteit
 • Virale en bacteriële belasting
 • Hormoonbalans
 • Schimmel- en/of parasieten belasting
 • Intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen (bijvoorbeeld gluten, lactose, suiker en zuivel)
 • Stressbelasting
 • Vet zuur balans

Stap 4

Cure 4 life:

Besef jij dat in jou geval meer nodig is dan alleen gezond eten om af te vallen en je energiek en gezond te voelen

Het Cure4Life programma is een medisch verantwoord voedingsprogramma, dat je helpt om gezond en verantwoord af te vallen en daarmee ook gerelateerde gezondheidsklachten te verminderen.

Elk lichaam is uniek en dat vraagt om een specifieke individuele aanpak. Met Cure 4 life bestrijden we niet de symptomen, maar pakken we de oorzaken van overgewicht aan. Vaak is een disbalans in de hormoonhuishouding een van de oorzaken.

Hoe werkt het Cure4Life programma?

Onderzoek naar overgewicht en voeding heeft aangetoond dat de juiste hoeveelheid, combinatie en frequentie van voeding de balans herstelt. Op basis van een uitgebreide vragenlijst, bloed- en urineonderzoek stelt het medisch team van Cure4Life een persoonlijk voedingsprogramma samen.

Het programma is opgebouwd uit vijf fasen. Afhankelijk van jouw persoonlijk profiel duurt het volledige traject vier tot twaalf maanden.

Informatie aanvragen voedingscoach Bodytec in Drachten.

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen snel contact met jou op. 

Algemene voorwaarden

Hoe bevalt afvallen bij Bodytec Drachten anderen?

Hannes van Bodytec Drachten en Rinske van Cure4life vroegen mij iets te schrijven over mijn ervaringen.
Twee jaar geleden begonnen bij Hannes omdat ik vond dat ik moest blijven sporten en een betere versie van mijzelf ambieerde. Na een tijd 1x per week overgestapt naar 2x per week en het ging goed, ik voelde me sterker worden. Stap voor stap.

Toch bleef er iets wat beter kon, ik dacht dat mijn eetpatroon prima was maar naar aanbeveling van Hannes een gesprek met Rinske en na dat eerste gesprek begonnen aan een traject in het verbeteren. Het is mij prima afgegaan, het is gelukt zelfs. Was het makkelijk? Absoluut niet. Na 9 maanden ben ik nu op mijn streefgewicht.

Ik zou een ieder die dit wil gaan doen adviseren dat je de tijd moet nemen om iets te veranderen, de kans van slagen is dan groter. Met vallen en opstaan.

Titie